Door op 24 april 2012

Recreatiewoningen Gageldijk 71

Bij de Maarsseveense Plassen ligt een rommelig recreatiepark, dat al lang nauwelijks meer voor recreatie werd gebruikt. We kregen in maart een bestemmingsplan ter besluitvorming, dat op papier een enorme kwaliteitsslag leek. 
Hoe anders is de realiteit. Er worden daar recreatiewoningen mogelijk gemaakt, die veel groter zijn dan het volume dat de provincie als norm hanteert. Het neerzetten van 40 ruime eengezinswoningen op dit kleine terrein leidt tot een enorme verstening in het buitengebied en permanente bewoning ligt op de loer. 

Toen ik op locatie ging kijken ontdekte ik dat de eigenaar er zeer recent al ruim 30 portocabines heeft neergezet waarin illegaal wordt gewoond door tijdelijke EU werknemers. 
In de raad heb ik gepleit voor het optreden tegen de huidige illegale activiteiten en tegen de enorme verstening in het buitengebied, die met dit bestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt. 

Het voorstel is aangehouden. Als de illegale activiteiten zijn gestaakt, komt het voorstel opnieuw in de raad.

Ik probeer een meerderheid te vinden tegen het toegestane volume van 340 m3 per woning. Dat zal echter niet meevallen: voordat de PvdA zich druk maakte om dit dossier vonden alle fracties het een hamerstuk. 

Wordt vervolgd.