Uitnodiging bijeenkomst: Vrouwen zijn de maatschappij

10 oktober 2023

9 november

Bonifatiushuis, Kerkplein 18 Breukelen

Inloop 19:30 Start 20:00 tot 21.30 uur, afsluiting met borrel,

aanmelding niet nodig

Uitnodiging aan alle inwoners van Stichtse Vecht

Wie zorgen er in verhouding vaker voor kinderen, ouders, buren of het huishouden? Vrouwen verrichten meer onbetaald werk dan mannen. In betaald werk hebben vrouwen minder vaak een topfunctie en krijgen zij minder betaald dan mannen. Het zijn vaker vrouwen die parttime werken. In hoeverre kunnen mannen en vrouwen hierin hun eigen keuzes maken? En hoe ervaren zij reacties vanuit de omgeving? Welke keuzes lijken vanzelfsprekend en welke moeten steeds opnieuw weer verdedigd worden? Wat is de rol van financiën hierin?

jdens deze bijeenkomst horen we van Lianne Aarntzen (onderzoeker, Universiteit Utrecht) hoe genderstereotypen van invloed zijn op keuzes die mannen en vrouwen maken. Vervolgens hebben wij een gesprek met een vrouw uit het bedrijfsleven, een vrouw uit een non-profit organisatie, een man die bewust huisvader is, een vrouw die bewust huismoeder is en een politiek actieve vrouw over hun ervaringen. Tot slot gaan we met elkaar in gesprek. Wat kunnen we doen? Wat is er nodig?

een bijeenkomst georganiseerd door het Politiek Vrouwen Netwerk Stichtse Vecht. Een initiatief van vrouwen van de PvdA, VVD, SP en GroenLinks