PvdA Stichtse Vecht wil aanpak overlast fietsen bij station Maarssen

18 mei 2021

PvdA Stichtse Vecht heeft zich in het verleden herhaaldelijk ingespannen om wees- en zwerffietsen in Maarssen-dorp, rondom het NS-station Maarssen en winkelcentrum Bisonspoor te laten verwijderen. Maar de situatie was nog steeds niet verbeterd.

Zeer tevreden waren wij over de aanpassing van de APV onlangs, waardoor mogelijkheden om in te grijpen werden verruimd. Desondanks stonden genoemde fietsen nog steeds gedurende lange tijd op de bovengenoemde plekken. Hetzelfde geldt trouwens voor fietsen tussen café-restaurant Oud Zuid en Hans en Frietje in Loenen. Vele fixiemeldingen van bewoners hebben niet of nauwelijks tot resultaat geleid. Geen wonder dat de wijkcommissie de raad een brandbrief heeft gestuurd.

Wij hebben daarom de volgende vragen aan het college gesteld. 1. Wat is de oorzaak dat er onvoldoende wordt opgetreden tegen wees- en zwerffietsen?

2. Heeft dat te maken met het ontbreken van een beleidsregel aangaande wees- en
zwerffietsen?

3. Wanneer wordt een effectieve beleidsregel
vastgesteld?

4. Is het college bereid in te (laten) grijpen tegen genoemde overlast voor bewoners alvorens de beleidsregel is vastgesteld?

5. Hoe lang moeten de bewoners nog wachten tot er daadwerkelijk wordt ingegrepen?

De dag nadat de vragen werden verstuurd verspreidden BOA’s de weesfietsen en plakten stickers op de wrakken. Indiener Joseph Toonen daarover: “Dit is in elk een begin. We kijken uit naar de antwoorden op onze vragen en zullen in actie komen als het probleem niet structureel wordt opgelost.”