25 augustus 2014

PvdA Stichtse Vecht maakt zich zorgen om tekort aan parkeerplaatsen bij NS station Maarssen

Sinds juli van dit jaar zijn de parkeergarages (P1 en P2) en het parkeerdek van parkeergarage P1 in de wijk Bisonspoor in Maarssenbroek met slagbomen afgesloten tussen 3 uur ’s nachts en 8 uur ’s ochtends. Er kan dan door treinreizigers alleen nog maar geparkeerd worden naast het NS station (circa 60 parkeerplaatsen) en aan de binnenring van de wijk Bisonspoor. Dit aantal parkeerplaatsen zal niet voldoende zijn om alle treinreizigers die met de auto komen van een parkeerplek te voorzien.

Begin september zijn de schoolvakanties voorbij en zal het aantal reizigers dat dat met de trein gaat toenemen. De fractie van de PvdA Stichtse Vecht maakt zich zorgen om het tekort aan parkeerplaatsen bij NS station Maarssen. PvdA-raadslid Maarten van Dijk: “Wij zijn bang voor extra parkeerdruk bij de flats rondom Bisonspoor en in de wijken Antilopespoor en Waterstede. Bewoners van deze wijken worden hierdoor de dupe van de sluiting van de parkeergarages in Bisonspoor tussen 03.00 en 08.00 uur.”

Een ander risico is dat treinreizigers de trein uit worden gejaagd en voortaan met de auto naar hun werk gaan. Dit kan toch niet te bedoeling zijn. Wat de fractie van de PvdA ook steekt is dat de maatregel (het sluiten van de parkeergarages met slagbomen) die is genomen door Wintertrust (de beheerder/ eigenaar van de parkeergarages) zonder enige aankondiging is doorgevoerd.

De fractie van de PvdA Stichtse Vecht zal op maandag 1 september tussen 07.00 uur en 08.00 uur ’s ochtends in gesprek gaan met treinreizigers en de situatie ter plekke bekijken. Naar aanleiding hiervan zal de PvdA-fractie schriftelijke vragen stellen aan het College van B&W.