PvdA in actie tegen weesfietsen en wrakken: we zijn er bijna

22 juni 2021

De PvdA Stichtse Vecht is vandaag verder in actie gekomen tegen weesfietsen en wrakken in de gemeente. “Vorige week kreeg ik als antwoord op mijn vragen aan het College te horen dat door het ontbreken van beleid en de ‘enge’ formulering van de bijbehorende aanwijzingsbesluiten, handhaving juridisch niet eenvoudig is.”, aldus Joseph Toonen van de PvdA Stichtse Vecht. “Gelukkig schijnen de juiste regels en besluiten nu wel in concept gereed te zijn en worden deze naar verwachting nog deze maand door het college vastgesteld. Dat is mooi, we zijn er dus bijna!”

Als tijdelijke oplossing verspreidde de gemeente ondertussen de weesfietsen bij Bisonspoor. Om de druk op de ketel te houden èn te laten zien dat het niet alleen om fietsen bij Bisonspoor gaat, heeft de PvdA Stichtse Vecht vandaag enkele weesfietsen en wrakken in Breukelen en Loenen voorzien van een label. Daarin wordt aangegeven dat fietsen daar niet horen, ze veel overlast veroorzaken en de PvdA de gemeente heeft gevraagd ze te verwijderen.

Al vanaf 2019 heeft de PvdA Stichtse Vecht zich al herhaaldelijk ingespannen om weesfietsen en wrakken in Maarssen-dorp, rondom het NS-station Maarssen en winkelcentrum Bisonspoor te laten verwijderen. Begin dit jaar werd de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Maar het blijft een punt dat terugkomt en bewoners hindert. De irritatie liep zo hoog op dat de wijkcommissie Bisonspoor er begin mei ten einde raad een brief over stuurde aan de gemeenteraad. Voor PvdA Stichtse Vecht was dat reden om weer vragen te stellen aan het College.