PvdA blij met plan om mensen met geldzorgen, vragen of problemen te helpen.

3 april 2021

In de raadsvergadering van 30 maart stond de raad unaniem achter het plan “Samen in actie tegen armoede en schulden 2021-2024” van het college. Wethouder van Dijk dankte de raad voor haar steun en complimenten. “De gemeente Stichtse Vecht vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Ook als je een laag inkomen of schulden hebt. Daarom heeft het college plannen gemaakt. Met die plannen willen we voorkomen dat je geldproblemen krijgt. En als je al problemen hebt, kunnen we je helpen. Zo kan iedereen meedoen. In dit document vind je de doelen en regelingen van de gemeente om jou op weg te helpen.”

De fractie van de PvdA is zeer tevreden met deze ambitie en de uitwerking ervan in het plan waarvoor jaarlijks 2,1 miljoen wordt uitgetrokken. Daaruit worden ook diverse regelingen voor inwoners betaald die dat nodig hebben:

PvdA raadslid Sophia Jeddaoui riep in haar eerste mondelinge bijdrage als raadslid op om met gevoel en emotie naar dit onderwerp te kijken en voor dit plan te stemmen. “Aan alles kleven praktische bezwaren, zo ook aan dit beleidsplan, maar wat zou het. Hier ligt nu eindelijk een gedurfd stuk, met een brede aanpak wat veel wil bereiken en daarmee niet alles kan ondervangen. Hoe mooi zou het zijn als we nu vanavond daadkracht tonen en doorpakken. De inwoners laten zien dat wij hier in Stichtse Vecht iets aantrekken van het lot van de ander. Dat wij de  zorgen  delen en de urgentie van de situatie onderkennen.”, aldus Sophia Jeddaoui.