Geslaagd bezoek PvdA Stichtse Vecht aan Europarlementariër Agnes Jongerius

11 juni 2018

Afgelopen week bracht de PvdA Stichtse Vecht een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Zij werden daar ontvangen door PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius. De 22 deelnemers kregen een rondleiding in het Europees Parlement en bezochten het Parlementarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement).

Tijdens de ontmoeting met Agnes Jongerius is er gesproken over het werk van een Europarlementariër. Ook spraken we over de recent aangenomen detacheringsrichtlijn die uitgaat van gelijk loon voor hetzelfde werk. “Deze richtlijn maakt werknemers op de steiger, in de kas en op de scheepswerf weer collega’s van elkaar in plaats van concurrenten. Ongeacht uit welk land je komt. Werknemers zijn zeker van een eerlijk loon, waar ze ook werken en waar zo ook vandaan komen.”, zo gaf de PvdA Europarlementariër aan. Verder hebben we stil gestaan bij de komende Europese parlementsverkiezingen die plaatsvinden in mei 2019.

Agnes Jongerius vertelde dat zij het fijn vindt om bezoekers te ontvangen in Brussel. “Het is goed dat mensen zien hoe het hier werkt met al die verschillende landen, culturen en belangen. Ook hoor ik graag hoe mensen Europa ervaren en wat we kunnen doen zodat Europa meer in dienst staat van de mensen in plaats van de markt en de munt.”

Het bezoek is georganiseerd door het bestuur van de PvdA afdeling Stichtse Vecht. De deelnemers aan het bezoek aan Brussel kijken terug op een interessante en bovenal geslaagde dag!