Gemeente Stichtse Vecht gaat inwoners met schulden een saneringskrediet aanbieden.

18 mei 2021

De PvdA Stichtse Vecht is heel tevreden over de nieuwe regeling die hulp biedt voor inwoners en duidelijkheid voor schuldeisers.

Maarten van Dijk, PvdA wethouder Werk en Inkomen: “De inwoner met schulden is in één keer van zijn of haar diverse schuldeisers af en houdt maar één schuldeiser over: Kredietbank Nederland. Dit geeft direct rust en minder stress, waardoor iemand beter in staat is om te werken aan zijn of haar toekomst. Schulden komen zelden alleen. De rust van een snelle oplossing zorgt ervoor dat de inwoner met schulden zich kan richten op het oplossen van knelpunten op andere leefgebieden. Dat motiveert om (meer) te gaan werken. Ook is het met een saneringskrediet weer mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten en zo zorgmijding en/of hoge(re) zorgkosten te voorkomen”.

Samen in actie tegen armoede en schulden
De saneringskredieten vloeien voort uit de in maart 2021 unaniem door de gemeenteraad van Stichtse Vecht vastgestelde nota ‘Samen in actie tegen armoede en schulden’. Daarin is een van de doelstellingen het inzetten van instrumenten en ondersteuning om een duurzame stabiele financiële situatie te creëren. Het bieden van saneringskredieten aan inwoners is een actie die hieraan bijdraagt.