Debatavond Bestaanszekerheid

30 oktober 2023

Donderdagavond 26 oktober werd in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen (TK2023) een debatavond gehouden in het Bonifatiushuis in Breukelen. In een gezellig volle zaal werden drie inleidingen gegeven met daarna een levendige discussie over “Bestaanszekerheid”. Ook relatief veel jongeren waren aanwezig.

Bestaanszekerheid is een door meerdere partijen genoemd thema in in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november a.s. Maar wat verstaan de gecombineerde partijen GL/PvdA hieronder en hoe kijken de fractievoorzitters van de lokale GLSV en PvdA-SV fracties hier tegen aan?

Er werden eerst drie inleidingen gegeven door:

  • Abassin Nessar, Tweede Kamerkandidaat (TK#36), momenteel fractievoorzitter PvdA in Flevoland
  • Lukas Burgering, fractievoorzitter van PvdA-SV
  • Marja van Gaalen, fractievoorzitter van GLSV

Hierna werd een viergesprek  gehouden met de drie sprekers onder leiding van Manon Wolfkamp, ex-voorzitter van GLSV. Er ontspon zich een levendig gesprek waarin van verschillende kanten het begrip Bestaanszekerheid werd bediscussieerd. Dit thema is zeker niet nieuw voor zowel de PvdA als GroenLinks. Een nieuwe invulling is inderdaad wel nodig voor de huidige politieke situatie met de vele crisissen, waarbij het vertrouwen in de overheden teruggewonnen moet en kan worden..

Hierna ontspon zich een levendige discussie van aanwezige leden en ook jongeren gaven hun mening en adviezen. Na de borrel hebben veel leden van GLSV en PvdA-SV ingetekend voor de campagneactiviteiten in de komende weken. Er is geloof in een hoopvolle toekomst voor Verenigd Links in Stichtse Vecht waarbij ook al op een aantal terreinen wordt samengewerkt met de SP.