Door op 25 juni 2013

Bestemmingsplan Landelijk Gebied West

Naar aanleiding van de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening (WRO) uit 2008 moeten vóór 1 juli 2013 alle bestemmingsplannen geactualiseerd zijn. In de raad van 25 juni werden er maar liefst 5 stuks afgehandeld. Een mega-prestatie voor de wethouder, de ambtenaren, maar zeker ook voor de Raad en voor de werksessieleden. Vele uren van intensieve studie, gesprekken en mailwisseling met inwoners, werkbezoeken op locatie en werksessievergaderingen met lange rijen van insprekers gingen aan de raadsbehandeling vooraf.

De grootste in deze reeks is het bestemmingsplan Landelijk Gebied West dat het hele open veen-weidegebied ten westen van de A2 (van de N201 tot Gieltjesdorp) omvat, met uitzondering van de kernen Kockengen en Nieuwer Ter Aa.
In de werksessies en in de raad hebben we als PvdA niet slecht geboerd. Te grote uitbreidingen in het kwetsbare cope-landschap zijn binnen redelijke proporties gebracht. Ons amendement om op kampeerplaatsen in het open gebied de veel te grote stacaravans te weren, werd door de raad unaniem gesteund.