Woningbouwproject CSV-terrein Vreeland onder de loep

21 mei 2018

De fractie van de PvdA Stichtse Vecht zet haar vraagtekens bij de wijze waarop de sociale koopwoningen aan de Lion Cachethof in Vreeland zijn toegewezen aan kopers.

Het woningbouwplan op de voormalige CSV-locatie in Vreeland bestaat uit de realisatie van 12 sociale koopwoningen met een vraagprijs van 200.000 euro vrij op naam. De sociale koopwoningen worden eind mei opgeleverd.

Op 11 mei 2018 heeft de PvdA-fractie raadsvragen gesteld over de (particulier) verhuur van een van de sociale koopwoningen aan de Lion Cachethof in Vreeland (voormalig CSV terrein). Op internet troffen wij een advertentie aan bij Forte Makelaars uit Amstelveen die een woning aan de Lion Cachethof 20 in Vreeland te huur aanbiedt voor 1.700 euro per maand.

Fractievoorzitter Maarten van Dijk: “Onbegrijpelijk dat een sociale koopwoning voor 1.700 euro per maand te huur wordt aangeboden. Dat mag en kan niet de bedoeling zijn. Reden van ons om het College van B&W om opheldering te vragen.”

De makelaar heeft ondertussen de woning uit de verhuur gehaald. De makelaar wil eerst zekerheid over de rechtmatigheid van de verhuur.

De raadsvragen van de PvdA Stichtse Vecht treft u hierbij aan.

Verder gaat de PvdA vragen stellen over de wijze waarop de woningtoewijzing heeft plaatsgevonden. Wordt dus vervolgd!