24 februari 2014

Werkbezoek PvdA Stichtse Vecht aan PAUW Bedrijven in Breukelen

Op vrijdagmiddag 21 februari bracht een delegatie van de PvdA kandidaten voor de gemeenteraad onder leiding van lijsttrekker Maarten van Dijk een werkbezoek aan PAUW Bedrijven in Breukelen.

PAUW Bedrijven levert verschillende diensten door mensen met een (arbeids)beperking. Zij bieden medewerkers een leer- en ontwikkelproces om weer mee te kunnen doen in het arbeidsproces. PAUW Bedrijven is het SW (Sociale Werkvoorziening) bedrijf van de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein en Vianen.

Tijdens het geslaagde werkbezoek ging de PvdA in gesprek met medewerkers en directie van PAUW Bedrijven. De komende periode gaat er veel veranderen voor PAUW Bedrijven en haar medewerkers in verband met de invoering van de Participatiewet per 1 januari 2015. Dit was dan ook een prominent onderwerp van gesprek.

Een tweede onderwerp van gesprek was het 7-puntenplan voor Werk ‘Zeven voor werk’, dat de PvdA vrijdag heeft gepresenteerd. De PvdA maakt zich sterk om mensen met een beperking terug te begeleiden richting het reguliere arbeidsproces. Er is met belangstelling geluisterd naar de opvattingen van de zijde van PAUW Bedrijven.

 De PvdA was onder de indruk van de gesprekken met de medewerkers van PAUW Bedrijven. PvdA-lijsttrekker Maarten van Dijk: ““Wat ons betreft wordt er door de gemeente nog intensiever samengewerkt met PAUW Bedrijven. Wij vinden dat in de nieuwe raadsperiode de groenvoorziening, wijkonderhoud en schoonmaak voor een overwegend deel moet worden inbesteed bij SW-bedrijven.””