Verschraling voorzieningenniveau NS station Maarssen

5 mei 2018

Recentelijk hebben er werkzaamheden plaatsgevonden op NS station Maarssen. Het “straatmeubilair” op het perron is vervangen cq. verwijderd. De wachtruimte is geheel verwijderd. Er is geen nieuwe wachtruimte teruggeplaatst. Dit heeft bij inwoners en bij de fractie van de PvdA Stichtse Vecht geleid tot verbazing. Er is sprake van verschraling van het voorzieningenniveau, zeker bij koud weer en wind.

Bovenstaande was voor de fractie van de PvdA Stichtse Vecht aanleiding om ProRail en NS Stations hierover te benaderen en opheldering te vragen. Zo willen wij weten wat de aanleiding is om het “straatmeubilair” op het perron te verwijderen cq. te vervangen. Het is ons niet duidelijk waarom de wachtruimte op het perron is verwijderd en er geen nieuwe wachtruimte is teruggeplaatst.

Op de website van ProRail staat het volgende: “Op stations moet het verblijf prettig zijn. In schone, verwarmde wachtruimtes. Met – als het kan – een koffiehoek of een bloemenwinkel. ProRail zorgt dat wachten op stations aangenamer wordt, zodat meer mensen voor de trein zullen kiezen.” Dit ondersteunen wij van harte. Wij hebben ProRail gevraagd op welke wijze zij hieraan invulling gaan geven bij NS station Maarssen.