Door op 29 augustus 2011

Rabobank laat Vreelanders vallen

Rabobank Hilversum Vecht en Plassen is volgens haar website “betrokken, dichtbij en toonaangevend” – maar niet meer in Vreeland. Na een tweede ramkraak in maart dit jaar besloot de Rabobank nu definitief de pinautomaat in Vreeland niet meer te laten terugkeren.

Het verdwijnen van deze service heeft vervelende gevolgen voor mensen die slecht ter been zijn. Wij vrezen ook voor gevolgen voor onze kleine lokale ondernemers. Hiermee levert Vreeland weer een stukje leefbaarheid in.

Begin mei hebben wij het College verzocht om in het kader van het kleine kernenbeleid zich hard te maken voor behoud van de pinautomaat en met de Rabo naar oplossingen te zoeken. Het College gaat natuurlijk niet over het beleid van de Rabobank, maar wel over veiligheid. Bovendien claimt dit VVD-CDA-D66 college leefbaarheid in de kleine kernen hoog te hebben zitten. Wij denken dat hier met gezamenlijke inspanning meer mogelijk was geweest. <
Hoe onveilig kan Vreeland zijn? Natuurlijk vormt de ligging aan grote uitvalswegen een risico. Maar in welke mate heeft het kleine afzetgebied een rol gespeeld? We zullen het nooit echt weten. 

Jarenlang was de Rabobank de bank die in onze dorpen bleef, waar anderen verdwenen. Voor mij was dat reden om voor deze bank te kiezen. Na het sluiten van het kantoor in Loenen aan de Vecht en het verdwijnen van de pinautomaat Vreeland bekruipt ons het gevoel dat ook de Rabobank de service aan de kleintjes niet meer zo nauw neemt. Welke bank springt in het gat?