Door Maarten van Dijk op 14 april 2015

PvdA Stichtse Vecht maakt kennis met burgemeester Marc Witteman

Op vrijdag 10 april ging burgemeester Marc Witterman op stap met de fractie van de PvdA Stichtse Vecht. Dit in het kader van zijn kennismaking met Stichtse Vecht.

Het programma dat de fractie van de PvdA Stichtse Vecht voor de burgemeester in petto had stond in het teken van werkgelegenheid, onderwijs en (internationale) solidariteit.

We startten de dag met een rondleiding bij PAUW Bedrijven, het SW-bedrijf (sociale werkvoorziening) voor o.a. de gemeente Stichtse Vecht. We brachten hierbij een bezoek aan de schoonmaakploeg in het gemeentehuis van Stichtse Vecht in Maarssen en een groot logistiek bedrijf waar circa 50 medewerkers van PAUW Bedrijven zijn gedetacheerd. Goed om te zien hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij overheid en bedrijfsleven aan de slag zijn.  Met PAUW Bedrijven spraken we over o.a. de medewerkers die voor PAUW werken, het acquisitieproces van nieuwe opdracht en de nieuwe wetgeving rondom garantiebanen.

Na een gezamenlijke lunch met fractie en bestuur vervolgden we ons programma in Breukelen met een bezoek aan Scholengemeenschap Broklede. Hier hadden we een gesprek met de leerlingenraad van de school. Deze kennismaking leverde verschillende leuke ideeën om jongeren en politiek met elkaar te verbinden.  Broklede vierde haar 50-jarig jubileum, dus pikte we ook een deel van het feestprogramma van de school mee.

De dag sloten we af met een bezoek aan de Wereldwinkel in Breukelen. De oudste Wereldwinkel van de wereld. Daar spraken we met de voorzitter van de Wereldwinkel over het wel en wee rondom de winkel. In de zon genoten we van een heerlijk kopje Fairtrade koffie en thee.

Wij kijken terug op een geslaagde kennismaking met Marc Witteman. Met dank aan PAUW Bedrijven, de leerlingenraad van RSG Broklede en de Wereldwinkel Breukelen.

Kennismaking PAUW

Kennismaking PAUW

De lunch

Bij Broklede

In de wereldwinkel in Breukelen

Maarten van Dijk

Maarten van Dijk

Maarten van Dijk (1980) woont in Maarssenbroek en is Business Controller bij de gemeente Amsterdam. Heeft zijn sporen verdiend als beleidshoofd en adviseur in het sociaal domein en de bedrijfsvoering. Hij is sinds maart 2014 raadslid en fractievoorzitter van de PvdA Stichtse Vecht en beschikt over ruime politieke ervaring als raadslid in de voormalige gemeente

Meer over Maarten van Dijk