PvdA-raadslid Els Swerts neemt hulpgids “Rondkomen in Stichtse Vecht” in ontvangst

19 januari 2018

Op donderdag 18 januari heeft PvdA-raadslid Els Swerts de hulpgids voor inwoners met een laag inkomen “Rondkomen in Stichtse Vecht” in ontvangst genomen van wethouder Warner van Vossen (Sociale Zaken).

De hulpgids “Rondkomen in Stichtse Vecht” werd gepresenteerd bij de Voedselbank Stichtse Vecht waar ook een werkbezoek plaatsvond. In deze hulpgids staan de belangrijkste regelingen en hulpinitiatieven voor inwoners met een laag inkomen.

In 2017 heeft de fractie van de PvdA Stichtse Vecht regelmatig aandacht gevraagd voor gebruik van financiële regelingen voor mensen met een laag inkomen. De PvdA heeft hierbij toen het voorstel gedaan bij de wethouder Sociale Zaken om de communicatie over de regelingen te verbeteren, onder andere door het uitgeven van een informatiegids/ brochure.

Stichtse Vecht heeft een breed pallet aan armoedevoorzieningen/ financiële regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Alleen maakt lang niet iedereen die hier recht op heeft ervan gebruik. Om het bereik van de armoederegelingen te verhogen is goede communicatie erg belangrijk. De hulpgids “Rondkomen in Stichtse Vecht” gaat hier zeker aan bijdragen. De PvdA Stichtse Vecht is daarom erg blij met de presentatie van de hulpgids.

De PvdA vindt het belangrijk dat inwoners met een krappe beurs gewoon kunnen meedoen in de maatschappij. Met de hulpgids worden inwoners op het spoor gezet van de juiste hulp in hun situatie.

De hulpgids “Rondkomen in Stichtse Vecht” is te downloaden via deze link: Minimagids Rondkomen in Stichtse Vecht