15 maart 2015

Meer vaart achter garantiebanen in Stichtse Vecht, arbeidsmarktregio Midden-Utrecht

Iedereen een baan! Want werk zorgt voor zelfrespect en zelfstandigheid. Het zorgt ervoor dat iedereen deel uitmaakt van de maatschappij en er een bijdrage aan kan leveren. De PvdA Stichtse Vecht wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen uit onze gemeente een baan hebben en houden. Ook mensen die minder gemakkelijk aan een baan komen, omdat ze een afstand hebben tot de arbeidsmarkt vanwege bijvoorbeeld een beperking.

In 2013 is in het Sociaal Akkoord afgesproken dat werknemers en werkgevers samen banen gaan creëren voor deze groep, de zogenaamde garantiebanen. In heel provincie Utrecht gaat het om meer dan 7.000 banen waarvan bijna 1200 in 2015 en 2016.

Maar terwijl de inkt van het Sociaal Akkoord al een tijdje droog is, de Participatiewet al meer dan twee maanden in werking is en er bij de sociale werkbedrijven geen nieuwe mensen meer worden toegelaten, gebeurt er in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden nog maar weinig. Alle PvdA-en andere Progressiefgemeenteraadsfracties in deze regio  (Utrecht, Zeist, Vianen, Stichtse Vecht, Lopik, Nieuwegein, IJsselstein, De Bilt, Bunnik, Woerden, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug , Houten en Montfoort) hebben de handen ineen geslagen en vragen aan de verantwoordelijke gemeentebesturen in een open brief klemmend om meer vaart te zetten achter het realiseren van deze afspraak. Ook Rob van Muilekom, PvdA-lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht, steunt het initiatief.

Lees hier de open brief aan de wethouder en het persbericht.