De aanhouder wint (?)

8 maart 2020

De PvdA SV stelt opnieuw vragen fietsenoverlast NS-station Maarssen In het verleden hebben we (vooral Maarten van Dijk) een aantal keren vragen gesteld over de overlast van fietsen bij het NS-station Maarssen. En meestal verbeterde daarna de situatie. Op dit moment vinden wij de situatie wederom zeer ongewenst. Wij zijn van plan hierover art.41- (beleids-)vragen te stellen (om het college aan het werk te zetten), maar hebben ‘nu’ (6 maart) eerst behoefte aan verdere informatie:

1. Klopt het dat hetgeen vermeld staat op het bord (zie foto) bij het terrein voor het NS-station juridisch niet te handhaven is? Hoe zit dat?
2. Is het mogelijk eventueel verwijderde ‘weesfietsen’ (verwijderde fietsen) ter beschikking te stellen aan de stichting Leergeld?
3.Is het college op de hoogte van de wijze waarop in de gemeente de Ronde Venen beleid wordt uitgevoerd betreffende de overlast van fietsen bij stallingen? (RTV Ronde Venen vrijdag 21 februari 2020 18.18 uur). In de vervolgvragen aan het college willen we dat beleid in Ronde Venen als voorbeeld stellen.

Joseph Toonen